IniciNoticiesEducació EL PROGRAMA "VOLUNTARIS PER LA LLENGUA" ARRENCA AMB BONES PERSPECTIVES A...

EL PROGRAMA “VOLUNTARIS PER LA LLENGUA” ARRENCA AMB BONES PERSPECTIVES A TORDERA. LA PRESENTACIÓ VA APLEGAR UNS 21 ALUMNES AMB GANES DE PARTICIPAR-HI.

El consorci de Normalització lingüistica va presentar ahir, a Tordera, el programa voluntaris per la llengua, que té per objectiu promoure el voluntariat lingüístic de manera que persones catalanoparlants, destinin una part del seu temps, a conversar amb alumnes de nivells inicials de català per reforçar el seu aprenentatge o amb persones que el volen aprendre. La responsable del consorci per a la Normalització Lingüística a Tordera, Lourdes Borrell, ha destacat que durant l’acte, es van començar a formar parelles lingüístiques entre voluntaris i alumnes.

El programa Voluntaris per la llengua, compta amb uns 21 alumnes disposats a participar-hi. El consorci ha format 8 parelles lingüístiques, de voluntaris i alumnes. En les properes setmanes s’espera consolidar les parelles interessades en el programa. Lourdes Borrell explica que l’iniciativa està oberta a tothom que tingui ganes de millorar l’ús de la llengua catalana.

El programa “Voluntaris per la llengua” consisteix en una xerrada d’una hora de durada entre el voluntari i l’alumne, en una trobada informal, tal i com explica Lourdes Borrell.

Borrell recorda que tots els interessats a col·laborar o participar en el programa, s’ha d’adreçar a l’oficina de català o l’oficina del voluntariat de Tordera.

Tordera és pionera amb l’accés del català a les persones que no el parlen, gràcies a la col·laboració de l’associació de voluntariat, que durant el darrer any ha treballat en aquest fi. El programa, presentat ahir, es posarà en marxa aquesta setmana, amb el parelles ja establertes, i properament s’acabarà d’agrupar els voluntaris i alumnes apuntats.

ÚLTIMES NOTÍCIES