IniciNoticiesRegidoriesDivendres s’inaugura el nou arxiu històric municipal i l’Espai Prudenci Bertrana

Divendres s’inaugura el nou arxiu històric municipal i l’Espai Prudenci Bertrana

Seguidament, començarà l’espectacle basat en temes musicals Josafat, de Marc Timon, al pati de l’Institut Lluís Companys. Les portes del nou arxiu històric municipal s’obriran el mateix divendres a les 19:00h.

Divendres, 8 de Juliol es farà la inauguració oficial del nou arxiu històric municipal i l’Espai Prudenci Bertrana juntament amb l’escultura que acompanya el nou equipament, obra de l’escultor Quim Domenec.  

Aquest nou equipament està pensat per ser un nou espai cultural on es pugui exposar i mantenir material històric i d’interès general pel poble. Actualment hi ha obres de molt de valor cultural que estan emmagatzemades pels propis ciutadans a casa seva i que mantenen viu el record de la història del nostre poble. D’aquesta manera, ara es podrà donar cabuda a tot aquest material de manera ordenada i facilitant que tots els ciutadans puguin gaudir-lo. Escoltem el regidor de Cultura, Josep Llorens.

Llorens arxiu 1

L’Espai Bertrana vol ésser una sala polivalent dins l’equipament de l’Arxiu Municipal, que serveixi alhora per estudiar i difondre la figura de Prudenci Bertrana tant pel que fa a la vida com a l’obra de l’escriptor nascut a Tordera l’any 1867. En aquesta sala hi haurà exposat tot aquell material que es pugui recopilar –original o reproduït- que sigui rellevant per entendre millor l’obra de l’escriptor i que actualment es troba dipositat en diversos fons, així com també la seva obra completa.

Paral·lelament, el regidor de cultura explica que també s’ha actuat a la plaça d’accés a l’arxiu, entre l’institut, la biblioteca i el carrer Maragall, perquè no sigui un lloc de pas sinó un punt de trobada cultural.

Llorens arxiu 2

L’acte d’inauguració tindrà lloc divendres a les 20:00h, a l’entrada de l’arxiu històric. Seguidament, començarà l’espectacle basat en temes musicals Josafat, de Marc Timon, al pati de l’Institut Lluís Companys. Les portes del nou arxiu històric municipal s’obriran el mateix divendres a les 19:00h.

ÚLTIMES NOTÍCIES