IniciNoticiesRegidoriesL’ordenança de civisme fa baixar els nombre d’excrements de gossos a la...

L’ordenança de civisme fa baixar els nombre d’excrements de gossos a la via pública

L’Alcalde recorda que “totes les ordenances de civisme són cares, perquè només es multa a qui no compleix”.

L’abandonament d’excrements d’animals de companyia –especialment gossos- a la via pública s’ha reduït “dràsticament” segons el govern de l’Ajuntament de Tordera. Les multes imposades per aquesta infracció poden arribar als 1.000€ pels propietaris. Un fet que ha servit, segons el consistori, per reduir-ne els casos però que també ha molestat a alguns propietaris d’animals de companyia que asseguren que la multa tindria una “voluntat recaptatòria”.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que l’ordenança de civisme no té aquesta voluntat, sinó la de mantenir neta la via pública.

Ordenança civisme 1

“El que ens agradaria és no haver de recaptar. Això voldria dir que tothom recull els excrements dels gossos”

Així mateix, l’alcalde de Tordera Joan Carles Garcia recorda que la sanció per no tenir el gos censat i xipat és de 500€ – a priori menor que la de l’excrement- i és repetitiva, se’l torna a multar cada cop que acaba el termini proposat.

Ordenança civisme 2

Tot i això, l’ajuntament no descarta una revisió de l’ordenança, en concret del valor de la sanció segons si s’és reincident o no. Tot i així, l’Ajuntament insisteix que seguiran “dissuadint i eradicant” els mals comportaments. El batlle afegeix que “totes les ordenances de civisme són cares, perquè només es multa a qui no compleix”.

ÚLTIMES NOTÍCIES