IniciNoticiesPolítica ELS PARTITS POLÍTICS LOCALS NO ES POSEN D'ACORD SOBRE QUIN A...

ELS PARTITS POLÍTICS LOCALS NO ES POSEN D’ACORD SOBRE QUIN A DE SER EL FUTUR PACTE AL PARLAMENT.

Els partits polítics locals valoren de forma diferent els resultats de les eleccions autonòmiques que, diumenge, van donar una victòria en minoria de CiU, i la clau de la governabilitat de Catalunya a ERC. Els partits polítics local no es posen d’acord sobre el pactes que prefereixen al parlament. El portaveu d’iniciativa per Catalunya-Verds, Joan Carles Viñoles, ha destacat l’augment registrat pel seu partit i espera que un pacte d’esquerres governi el parlament de Catalunya.

ERC ha duplicat els escons respecte l’any 1999 i se situa com a força decisiva al parlament. El portaveu a Tordera d’ERC, Bernat Costas, assegura que els resultats són extraordinaris i que aposten per un pacte de concentració nacional.

El PSC, tot i ser la llista més votada, s’ha quedat amb 42 escons. La candidata al parlament i portaveu, Conxita Rodriguez, no veu factible un govern de concentració nacional.

CIU va guanyar les eleccions amb 46 escons tot i perdre vots respecte l’any 1999. El candidat al parlament i alcalde, Joan Carles Garcia, ha destacat la victòria convergent i espera que un pacte nacionalista governi el parlament de Catalunya els propers quatre anys.

El partit popular es queda amb 15 escons i amb un moderat increment de vots. Els partits polítics catalans tenen a partir d’ara un mes per constituir el parlament i nomenar el president de la generalitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES