IniciNoticiesSocietatL’Alt Maresme tornarà a acollir nens sahrauís després de 2 anys...

L’Alt Maresme tornarà a acollir nens sahrauís després de 2 anys sense fer-ho per la pandèmia

Després de 2 anys sense poder-se dur a terme, aquest any torna el programa ‘Vacances en pau’,  on famílies catalanes acullen a nens i nenes del camps de refugiats sahrauís durant els mesos d’estiu. La postura del govern central, de suport al Marroc en contra de les aspiracions del poble sahrauí, no hauria d’afectar el bon funcionament d’aquesta iniciativa solidària.

Es calcula que uns 184.000 saharuís viuen en les dures condicions dels camps de refugiats, i molts d’aquests, sobretot els més petits, no han vist una altra realitat. El programa Vacances en Pau ofereix a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys la possibilitat de conèixer una altra cultura i gaudir de coses que només han vist en fotografies, com el mar, les muntanyes, els rius… Una iniciativa que, després de 2 anys aturada per la covid, es repèn amb moltíssimes ganes, segons afirma Susana Sanaujes, coordinadora del programa.

Vacances en pau 1

El programa hauria de dur-se a terme sense problemes, tot i la incertesa de la situació política pel suport del govern espanyol al Marroc, que, això sí, tindrà repercussions als camps de refugiats.

Vacances en pau 2

Si vols acollir un d’aquests somriures sahrauís posa’t en contacte enviant un correu a asms@malgratambelsahara.cat

En el cas de l’Alt Maresme, ho coordina l’Associació Malgrat amb el Poble Sahrauí. El 2019, fins a 450 infants van ser acollits per famílies catalanes. El procés d’inscripció va començar fa unes setmanes i s’allargarà fins a finals de maig.