IniciNoticiesPolíticaS’aprova una moció per demanar la investigació del CatalanGate

S’aprova una moció per demanar la investigació del CatalanGate

El ple de l‘Ajuntament de Tordera va aprovar una moció a favor de demanar al Congrés Espanyol la investigació del CatalanGate, un “espionatge il·legal de l’Estat contra els líders independentistes” que ha destapat el diari “New Yorker”.

La regidora d’ERC, Marta Paset, demana explicacions al govern espanyol i el “suport democràtic” de la resta de partits.

Catalangate ERC

Des de la CUP, també grup ponent de la moció, el regidor Oriol Serra assenyala que els fets “són gravíssims” i demana investigar-ho i condemnar-ho.

Catalangate CUP

Per part de +Tordera, asseguren que “l’estat ha decidit perseguir una opció política” i recorda que Espanya és “una democràcia a la cua d’Europa”, motiu pel qual va votar a favor. Ho detalla Xavier Pla.

Catalangate +Tordera

Una posició que no comparteix Ciutadans. Si bé el partit assegura que estan en contra de l’espionatge il·legal, afegeix que una moció així “no serveix de res” en un ple municipal.  La regidora Miriam Rocabruna presenta el vot en contra.

Catalangate Ciutadans

Una opinió distant a la d’En Comú Podem Tordera que considera “una vulneració dels drets humans” i condemna les “clavegueres de l’estat”. El regidor Salvador Giralt presenta el vot favorable.

Catalangate En Comú Podem

El PSC, per la seva banda, es va abstenir com ha fet recentment en mocions de temàtica supramunicipal. Tot i així, el regidor Rafa Delgado demanava “no fer afirmacions falses”.

Catalangate PSC

Junts per Tordera votava favorablement a aquesta moció, recordant que “l’estat espanyol té un dèficit democràtic crònic” i assenyala el “rentat de cara” d’algun dels partits que formen part el govern espanyol. Ho detalla el regidor Josep Llorens.

Catalangate Junts

La moció va quedar aprovada per 13 vots a favor, 3 abstencions i 1 vot en contra.

ÚLTIMES NOTÍCIES