IniciNoticiesSalutTordera acull la setmana vinent una Marató de Donants de Sang...

Tordera acull la setmana vinent una Marató de Donants de Sang per remuntar les reserves

El pavelló dels Països Catalans de Tordera tornarà a acollir una Marató de Donants de Sang. Els dies 21 i 22 d’abril es posarà novament en marxa el marcador de la Marató amb l’objectiu de sumar 250 donacions de sang. Aquestes donacions han de permetre remuntar les reserves de sang, que s’han reduït durant les últimes setmanes per l’augment de l’activitat als hospitals. 

Aquest any la Marató vol animar més persones a què vinguin a donar sang per primera vegada, ja que les restriccions de la Covid han fet baixar el nombre de donants nous. La portaveu del banc de Sang al Maresme, Sílvia Delgado explica que es muntarà un dispositiu important per acollir a tots els donants. Delgado recorda quin procediment es segueix a l’hora de donar sang.

Delgado marato 1

Totes les persones que donen sang reben, passats uns dies, una carta a casa amb els resultats de l’analítica de la donació i el grup sanguini.  Ho explica, Sílvia Delgado del Banc de Sang.

Delgado marato 2

Per celebrar que més gent es converteix en generació donant, cada vegada que una persona vingui a donar sang per primera vegada, es tocarà una campana al punt de donació. Un gest per agrair l’altruisme i la solidaritat dels donants. La Marató de donants de Sang de Tordera serà el dijous i divendres, 21 i 22 d’abril de 10h a 21 h. Cal reservar cita prèvia a donarsang.gencat.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES