IniciNoticiesCulturaL’ESCRIPTORA ASSUMPTA MONTELLÀ PRESENTA EL SEU DARRER LLIBRE “CONTRABANDISTES DE LA LLIBERTAT,...

L’ESCRIPTORA ASSUMPTA MONTELLÀ PRESENTA EL SEU DARRER LLIBRE “CONTRABANDISTES DE LA LLIBERTAT, LA VERITABLE HISTÒRIA DELS PASSADORS”.

La biblioteca de Tordera va ser ahir l’escenari de la presentació del llibre “Contrabandistes de la llibertat, la veritable història dels passadors” de l’escriptora Assumpta Montellà. El llibre explica que hi va haver un temps en què travessar els Pirineus es van convertir, per a molts, en sinònim de llibertat. Durant la Guerra Civil eren espanyols els que fugien, mentre que durant la Segona Guerra Mundial van ser famílies jueves i refugiats dels països ocupats pels alemanys, con França, Polònia, Bèlgica o Holanda. Els passadors eren catalans exiliats de la Guerra Civil o bé nadius dels Pirineus que malvivien en terres de frontera i que van fer possible la llibertat de molts. L’escriptora Assumpta Montellà ens explicava als nostres micròfons el motiu de fer el llibre.

L’escriptora Assumpte Montellà ja havia visitat la biblioteca de Tordera en la presentació del llibre La maternitat d’Elna.

ÚLTIMES NOTÍCIES