Tordera organitza durant l’abril les activitats del mes de la Salut


La regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Tordera organitza, durant els mes d’abril un nou cicle d’activitats adreçades a tots els públics que té per objectiu promoure l’adquisició d’hàbits saludables, conèixer recomanacions preventives de salut a través de diferents activitats lúdiques i físiques i tractar la salut com a concepte transversal de benestar físic, mental, emocional i social.

Per fer-ho possible institucions, empreses, col·lectius i associacions han sumat esforços planificant diverses iniciatives que tindran lloc des del 7 fins al 30 d’abril entre les quals hi destaquen xerrades, tallers, caminades, activitats en família i la marató de donació de sang. El cicle d’activitats comença avui a les 18:00h amb la xerrada ‘organitza’t a la cuina i menja saludable’ a càrrec de la nutricionista Sílvia Vendrell. Les inscripcions es poden fer a b.tordera@diba.cat.

Les activitats del mes de salut es faran a la biblioteca de Tordera, amb aforament molt reduït. Per aquest motiu, les xerrades també es podran seguir en directe per Ràdio Tordera al 107.1fm o bé el canal de Youtube de l’emissora. Les xerrades també es podran visualitzar a la carta a la web de Ràdio Tordera o bé en el canal de Youtube.

Nadia mes salut

La salut i el benestar és un dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) inclosos a l’agenda 2030 aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides i està adreçat específicament a garantir una vida sana i a promoure el benestar per a tothom a totes les edats. Les temàtiques dels ODS aborden des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenible i la governança. Malgrat que els ODS no són, jurídicament, d’obligatori compliment, s’espera que els governs els adoptin com a propis i estableixin marcs nacionals per al seu assoliment. Per aquest motiu, des dels ajuntaments i en particular des de l’Ajuntament de Tordera, ens sumem a la difusió dels objectius amb activitats i iniciatives que afavoreixin el seu assoliment al municipi.