La torderenca Mercè Mas va ser la primera catalana a completar els 100 km de Bèlgica


Des dels esports de Ràdio Tordera continuem recordant vivències i reptes que han aconseguit veïns i veïnes del municipi. Per aquesta ocasió, aquest dimarts dins del Show diari vàrem entrevistar a la Mercè Mas, la primera catalana i torderenca que va completar la prova de resistència dels 100 km de Bèlgica. Ens hem de remuntar a trenta anys enrere, un esdeveniment que va fer conjuntament amb en Pau Garrés. Ella mateixa detallava com es van assabentar que eren els primers catalans a completar-la.

Mas belgica prova 1

Aquesta cursa la va arribar a fer fins a 6 vegades amb molt bons records a les cames. Però no són els únics quilòmetres que ha acumulat al llarg dels anys, ja que si fem un complot global de les participacions fetes cal destacar 16 maratons entre d’altres. La Mercè Mas considerava que hi ha una part mental molt important per poder aconseguir les fites. Ens posava l’exemple del que havia viscut precisament a la prova reina de fons.

Mas mental prova 2

Pel que fa a resultats més esportius dins de la seva carrera cal destacar la sisena posició al campionat d’Europa dels 100 kms, 3a de Catalunya i 3a d’Espanya.

L’entrevista amb la Mercè Mas es va emetre el passat dimarts al Show dels Esports, però la podeu recuperar a través de la web de la ràdio i també al canal de youtube de l’emissora.