Catalunya es manté en el tram 1 durant 15 dies més


Catalunya no avançarà de tram la setmana que ve. Es continuarà en el tram 1 durant 15 dies més del previst. Ho ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, qui ha demanat extremar la prudència davant l’empitjorament d’alguns dels indicadors de la pandèmia.

Vergés tram 1

Salut ha informat que la velocitat de contagi es troba per sobre del 0,9, que era el llindar establert com a condició per passar al segon tram. Per tant les restriccions es mantenen com fins ara i no podran obrir centres comercials, es mantenen els aforaments del 30% en bars, restaurants i comerços, i no s’aixeca el confinament municipal de cap de setmana. Aquesta frenada en el pla de desescalada queda al marge del Pla de Nadal, que és específic per aquelles dates, i que contempla reunions de màxim 10 persones i es retarda el toc de queda nocturn per les nits de Nadal, Cap d’Any i Reis.