92 persones ingressades per Covid als centres de la corporació del Maresme i la Selva


El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 42 persones a l’hospital de Calella, 23 al sociosanitari i 32 a Blanes.

La situació actual als hospitals de Calella i Blanes amb relació al nombre d’ingressos Covid a les plantes de medicina interna es podria assimilar a les xifres de principis i mitjans d’abril, respectivament.

Tenint en compte l’últim recompte (02/11), a l’Hospital de Calella s’han registrat 21 ingressos, 11 altes, de les quals 2 són trasllats a d’altres centres hospitalaris i 2 al sociosanitari de Calella, i 3 defuncions.

A l’Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (02/11), s’han registrat 12 ingressos, 5 altes, de les quals 2 són trasllats al sociosanitari de Calella, i 1 defunció.

I a l’Hospital Sociosanitari de Calella respecte a l’últim recompte (02/11) s’han registrat 4 ingressos. Aquests corresponen a pacients positius amb necessitats sociosanitàries que estaven en plantes de medicina interna de Calella o Blanes. I s’han registrat 3 defuncions.

 Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 687 punts i l’RT és de l’0,98. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és ara de 498 punts i l’RT és de l’0,95. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 848 punts i l’RT és de l’0,94.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, el nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 27 persones i 1 està confinada i en quarantena per ser contacte estret.

Cal no abaixar la guàrdia i minimitzar el risc de contagi reduint el contacte social i limitant-lo al grup bombolla, i fer l’activitat mínima indispensable fora de casa, a més de continuar aplicant les mesures d’higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància.