Tordera legislarà l’ús dels patinets elèctrics


L’auge de l’ús dels patinets elèctrics, igual que altres vehicles de transport personal, ha comportat la necessitat de crear una legislació reguladora. Amb l’objectiu d’evitar accidents i garantir un ús respectuós entre vianants i vehicles, s’aplicarà una sèrie de sancions per aquells usuaris que no en respectin les mesures.

Dins de l’ordenança de civisme, que s’aprovarà aquest mes d’octubre, s’inclourà una normativa per controlar els patinets elèctrics. Segons ha avançat l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, la normativa inclou  sancions concretes per a cada cas.

alcalde patinets 1

Tot i que no cal cap llicència per conduir els patinets elèctrics, a nivell estatal no hi ha encara una normativa que ho controli. Tot i així, a nivell local han sorgit queixes per l’ús indegut d’aquests vehicles de mobilitat personal. Així doncs, les mesures locals s’aplicaran a tothom indistintament de l’edat.

alcalde patinets 2

La normativa hauria d’entrar en vigor aquest mateix mes, amb l’aprovació de l’ordenança de civisme al proper ple del 22 d’octubre.