L’MC Schools i el Departament d’Educació premien el “llegendes confinades” de l’escola Vedruna Tordera


El dimecres dia 17 de juny va tenir lloc l’entrega de premis dels “Student Awards”, una iniciativa d’MSchools – de la Mobile World Capital -d’acord amb el Departament d’Educació.

La xarxa de centres Vedruna Catalunya Educació va resultar premiada en “Menció Especial” per un projecte que ha georeferenciat una seixantena de llegendes dels pobles i ciutats de les diferents 36 escoles. La iniciativa ha consistit en recollir les llegendes a través de fonts orals i escrites per digitalitzar-les i representar-les en Realitat Augmentada.  A la plataforma del Mobile History Map els alumnes hi han pujat més d’un centenar de continguts multimèdia que contenen imatges, àudios i vídeos en diferents suports per tal de fer arribar a la població les creacions realitzades. La directora de l’Escola Vedruna Tordera, Ester Casanovas, assegura que és el primer cop que s’hi presenten i els alumnes i escoles han aconseguit un premi “inèdit”  .

casanovas premi vedruna 1

És així com comtes, gegants, dones d’aigua, monjos, cavallers, monstres i animalons varis de diferents contrades han cobrat vida de nou en 3D i romandran per sempre amb un cop de dit a l’app on es poden veure i escoltar les llegendes d’arreu. Des de l’escola Vedruna Tordera hi han participat treballant dues llegendes locals. Els alumnes de 5è de primària han treballat la Llegenda d’en Pere Porter i els alumnes de 1r d’ESO la llegenda de Pedra Gentil.

Així doncs, el projecte ha estat una manera de contribuir a valorar i fer perdurable el patrimoni històric i la cultura popular, però també de demostrar que es poden desdibuixar les barreres de les aules i les escoles per fer projectes que vagin més enllà del grup-classe i es comparteixin amb la societat d’avui i de demà. La directora Casanovas detalla com es va celebrar l’entrega de premis.

casanovas premi vedruna 2

El projecte es pot consultar als següents enllaços:

Enllaç al web del projecte amb tot el projecte :

https://www.vedrunacatalunya.cat/llegendari

Vídeo-resum del projecte: