L’entitat “Por Ellos” té 9 gossos i 84 gats per acolliment


“Por Ellos” és una associació-protectora d’animals abandonats que té seu a Tordera i, gràcies a un conveni signat l’any 2016 amb l’Ajuntament de Tordera, han establert un protocol d’actuació per al rescat i manteniment d’animals abandonats.

L’entitat, que va iniciar la seva activitat l’any 2014, compta amb un espai de 4 hectàrees on mantenen i cuiden tota mena d’animals. La voluntat principal de “Por Ellos” és fer la feina d’una protectora d’animals però evitant l’ús de gàbies per tal de garantir la llibertat d’ençà que els recullen fins que poden ser acollits de nou. Anna Camara, membre de l’associació, explica de quin és el protocol a seguir quan es troben animals abandonats.

por ellos 1

En l’espai de llibertat dels animals de 4 hectàrees hi tenen 9 gossos, 84 gats, oques, gallines i un emú. Tots ells estan esterilitzats, vacunats i xipats per la protectora a l’espera que puguin ser acollits.

L’associació-protectora torderenca compra medicaments i menjar gràcies a les aportacions dels voluntaris i de tota mena de col·laboració humana. Segons assegura Anna Camara, actualment l’ajuda arriba, sobretot, des de Barcelona i perifèria.

por ellos 2

A més, la idea persegueix la sostenibilitat. De fet, gran part dels excrements dels animals es reaprofiten per a l’ús d’un hort de l’entitat.

“Por Ellos” rep el suport de 6 persones voluntàries. Per a col·laborar o avisar de qualsevol incident amb animals, es poden posar en contacte a través de Facebook de l’entitat.