Els bombers voluntaris de Tordera organitzen una setmana d’activitats a l’entorn dels 10 anys de l’incendi d’Horta de Sant Joan


L’Agrupació de bombers voluntaris de Tordera, juntament amb la Fundació Pau Costa, organitzen els propers dies un seguit d’activitats en motiu dels 10 anys dels incendis d’Horta de Sant Joan, recordant els cinc bombers de la Generalitat que van perdre la vida en aquesta tragèdia i a l’únic supervivent, Josep Pallàs. Les jornades, que comptaran amb una exposició i diferents ponències i taules rodones s’adrecen especialment a professionals del sector i estan obertes a la ciutadania en general amb l’objectiu de donar major visibilitat a les  tècniques i recursos dels quals disposem com a ciutadans en la lluita contra els incendis.  Ho explica el cap dels bombers voluntaris a Tordera, Eduard Caimel.

jornada bombers 1

Les jornades s’obriran dissabte 15 de febrer, a les 11:00h, quan tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Memòries incandescents”, un recull d’imatges dels incendis d’Horta. La inauguració, que serà a càrrec de l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, comptarà amb l’assistència de l’autor de les fotografies, Josep Serra, el director de la Fundació Pau Costa, Oriol Vilalta i el membre del patronat, Jaume Costa. L’exposició es podrà visitar fins al 27 de febrer a la Biblioteca de Tordera. Eduard Caimel ens parla sobre la mostra.

jornada bombers 2

La inauguració de dissabte es completarà amb la xerrada sobre la participació ciutadana i la posada en valor del paisatge com a eina de control d’incendis forestals, a càrrec de Marc Castellnou, cap del GRAF de Bombers de la Generalitat i president de la Fundació Pau Costa. 

Dimarts, 18, durant el matí, els bombers han organitzat una activitat específica amb els alumnes de l’institut Lluís Companys. Es tracta de la visualització del documental d’Horta “El gran silenci”. En acabar el documental els alumnes participaran en un torn de debat en el que hi participaran Pepe Pallàs, supervivent de l’accident d’Horta de Sant Joan i Jaume Costa, membre del patronat de la Fundació coorganitzadora i pare d’en Pau Costa, el jove bomber que va morir a l’accident.