Els Mossos alerten d’un nou SMS fraudulent que es fa passar per un banc


Els Mossos d’Esquadra han alertat d’una nova estafa que s’està escampant pel país i que intenta robar les dades bancàries dels clients del banc ING o BBVA, que també ha alertat als seus usuaris.

Les víctimes potencials reben un missatge SMS on se’ls avisa que “el seu compte ha estat bloquejat” i se’ls ofereix un enllaç a un web que teòricament és el que han de fer servir per entrar-hi de manera segura i resoldre el problema.

La primera recomanació dels Mossos és no fer clic a l’enllaç i eliminar el missatge immediatament. L’enllaç porta a una pàgina que imita la del banc i demana a l’usuari que introdueixi les seves claus d’accés per poder regularitzar la incidència. És una estafa que es coneix com a phishing.

Des de les entitats financeres avisen que al seu banc no s’hi ha d’accedir mai des d’un enllaç: cal fer-ho des de l’aplicació mòbil o introduint l’adreça del web al navegador. També recorden a tothom que ells mai no demanen els sis dígits del número secret.

De fet, si mai un banc envia una comunicació als seus clients per resoldre una incidència, és important observar que sempre dirà a l’usuari que vagin a una oficina de la seva entitat o entrin pel seu compte a l’àrea de clients online.