Treballadors d’Inditex reclamen deixar de treballar els divendres a la tarda


Un grup de treballadors de la central de Bershka a Tordera/Palafolls, es continuen mobilitzant per reivindicar deixar de treballar els divendres a la tarda. Els empleats i empleades es concentren cada divendres durant alguns minuts a l’entrada de la central d’aquesta cadena d’Inditex, cantant la consigna “Els divendres a les tres”.

Els treballadors es vesteixen a més completament de negre en senyal de “dol pels divendres a la tarda”. Les imatges s’han estès ràpidament per WhatsApp entre gran part de la plantilla de la multinacional.

Inditex dóna feina directa a milers de persones per tot Espanya i els seus treballadors gaudeixen de nombrosos beneficis, però la pega comuna de tots ells és la mateixa: no lliuren els divendres a la tarda. Des de fa uns pocs anys es va establir un horari d’estiu en què es sortia a les 15:00 els divendres, però aquesta condició va acabar el setembre.

El no treballar els divendres a la tarda és un vella reivindicació de la plantilla d’Inditex, que veuen com en moltes empreses de tot Espanya se surt a les 15:00 hores els divendres, gaudint de més temps de descans el cap de setmana i més disponibilitat per fer viatges i altres plans. Els més actius i bel·ligerants amb aquest tema sempre han estat els empleats de les cadenes d’Inditex radicades a Catalunya -Massimo Dutti, Bershka, Oysho i Stradivarius-, que fa uns mesos fins i tot van arribar a realitzar un muntatge en vídeo reivindicant sortir els divendres a les 15:00 hores.