El Consell Comarcal es constituirà demà amb un pacte de govern entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya


Demà a les 12:00h tindrà lloc la sessió de constitució del Consell Comarcal del Maresme en el decurs de la qual prendran possessió de l’acta de conseller/a els 33 membres de la corporació. A la mateixa sessió s’escollirà el president o presidenta. En aquest mandat, el Consell Comarcal comptarà amb representants de 7 formacions polítiques: ERC, PSC, Junts x Cat, Ciutadans, Guanyem, CUP i PP. El plenari comarcal tindrà una renovació destacable tota vegada que només repeteixen 9 consellers i conselleres. Les conselleres i consellers comarcals han de ser regidores o regidors d’algun dels 30 ajuntaments de la comarca. Són escollits per cada formació política en funció del repartiment de llocs que atorga la Junta Electoral.

La Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya del Maresme i Junts per Catalunya al Maresme, han assolit un acord per a gestionar i liderar el Consell Comarcal del Maresme durant el proper mandat (2019-2023). Totes dues formacions han arribat a aquest compromís després de tot un seguit de trobades que s’han produït posteriorment a la celebració de les eleccions municipals el passat 26 de maig, i la constitució, després, dels trenta ajuntaments de la comarca.

 En aquestes trobades, els equips negociadors tant d’ERC com de JxC han pogut comparar els seus respectius programes i han traçat el que serà el full de ruta per als pròxims quatre anys al CCM, que representarà a la majoria absoluta del ple de la cambra del Consell Comarcal, com certifica la suma de consellers de les dues formacions, ERC (12) i Junts per Catalunya (6).