IniciNoticiesMedi ambientTordera retira un total de 15 nius de vespes asiàtiques durant el...

Tordera retira un total de 15 nius de vespes asiàtiques durant el 2018

Durant el passat 2018 l’Ajuntament de Tordera va retirar un total de 15 nius de vespes asiàtiques. Aquest insecte es detectar a Tordera fa uns 4 o 5 anys i la seva presència s’ha multiplicat els darrers anys. En un principi, els agents rurals eren els encarregats de controlar i retirar els nius, però actualment aquestes tasques les han de realitzar els ajuntaments afectats. El regidor d’obres i serveis, Carles Aulet explica que s’ha detectat nius a diferents zones del municipi, l’únic espai on encara no s’han vist és a Hortsavinyà. Aulet assegura que l’insecte fan els nius properes de les zones urbanes.

Aulet vespes 1

La vespa velutina, coneguda com a vespa asiàtica per la seva procedència, va aparèixer per primer cop a Catalunya l’any 2013. S’identifica per la seva grandària i per tenir tan sols una banda groga a l’abdomen, a diferència de les altres espècies que en tenen més. És depredadora de l’abella de la mel, és capaç de capturar-ne de 25 a 50 al dia. i això sí que alarma a l’activitat apícola. Aulet assegura que els apicultors fa temps que realitzen accions per lluitar contra la vespa.

Aulet vespes 2

Un treballador de l’Ajuntament de Tordera ha realitzat un curs específic per retirar els nius que es detectin. Es demana que ningú ho faci per el seu compte i que es comuniqui. Aulet explica quin és el procés per retirar els nius.

Aulet vespes 3

La vespa ja està molt consolidada al nord d’Espanya. Al País Basc i Galícia, per exemple, es van eliminar durant el 2015 més de 4.000 nius. A Catalunya, la presència de la molesta espècie s’ha multiplicat exponencialment des de les primeres deteccions a l’Alt Empordà el 2014. L’any passat es van localitzar 370 nius, el 68% més que els 116 del 2016.

ÚLTIMES NOTÍCIES