Una xerrada ressalta el valor ecològic de la Tordera


Foto: Cup Tordera

La Tordera no és un riu degradat. Aquest és un dels falsos mites que es van desmentir a la conferència-debat que es va organitzar el passat divendres a la Biblioteca. Amb el nom de «Desmuntant els mites de la Tordera», es van abordar les problemàtiques que afronten el riu Tordera i les zones humides al nostre municipi, tot partint d’una sèrie de falsos mites que giren entorn del propi riu.

Els ponents, Xavier Romera, naturalista local, i Enric Sagristà, investigador del Centre d’Estudis Avançats, de Blanes (CEAB)2, centre de recerca del CSIC, destaquen que aquestes idees errònies sobre el nostre riu fan que molts torderencs i torderenques desconeguin el valor de la biodiversitat que acullen els espais humits i el riu en si mateix, així com la greu i urgent necessitat de posar en pràctica una bona gestió de l’entorn natural des de les polítiques municipals per garantir-ne la preservació. Així doncs, La Tordera és un dels rius amb més biodiversitat de Catalunya, segons afirmava el naturalista Xavier Romera en el programa Tordera en Directe.

xerrada la tordera 1

I encara n’hi ha més. L’investigador Enric Sagristà, va aclarir diferents conceptes entre els quals la correcte qualificació de l’aqüífer de La Tordera. Ho detalla l’investigador Sagristà.

xerrada la tordera 2

El gener és el quart mes consecutiu en què CUP Tordera organitza un acte públic en el marc dels mesos temàtics, després de l’independentisme i el feminisme, aquest mes es posa el focus en l’ecologisme, amb l’ànim de sensibilitzar la ciutadania sobre la fragilitat del nostre entorn natural, contínuament exposat a l’acció humana.