UN CENTENAR DE VEHICLES COL·LAPSEN LA Gi-600 AMB UNA MARXA LENTA DE VEHICLES PER MOSTRAR EL SEU REBUIG AL TRAÇAT DE DESDOBLAMENT DE LA N-II QUE DEFENSA L’AJUNTAMENT DE TORDERA I LA PLATAFORMA SALVEM JALPÍ.


Més d’un centenar de vehicles van participar ahir al matí en una marxa lenta a Blanes per reclamar la preservació del paratge del Vilar del desdoblament de l’N-II. La manifestació, organitzada per la plataforma Salvem el Vilar, va col·lapsar el centre de la vila i també la carretera Gi-600. Els veïns defensen que l’opció de defensa l’ajuntament de Blanes és més barata, més factible tècnicament i menys agressiva amb el territori. I acusen la Generalitat d’embolicar la troca proposant un nou traçat que trenca el consens del territori. Dels grups municipals de Blanes, només va assistir a la manifestació el republicà Joan Puig. L’objectiu de la protesta era informar els ciutadans i recordar als polítics municipals que no oblidin el compromís de salvar el Vilar i que van prendre per unanimitat en sessió plenària.

Però les declaracions més contundents van venir per part del regidor i diputat d’Esquerra Republicana Joan Puig que va titllar Joaquim Nadal de conseller de república bananera.  Segons Puig, la Generalitat vol fer passar el desdoblament per Blanes perquè permetria fer l’autopista de Lloret. La manifestació es fa en un moment en què les dues alternatives proposades per Foment han estat a exposició pública i ara cal resoldre les al·legacions. La Generalitat ha dibuixat un tercer traçat, que també afecta el Vilar, i això ha indignat els veïns.