La taula de treball del delta del riu Tordera espera tenir a l’entorn del mes de juny els resultats d’un estudi científic preliminar sobre la situació d’aquest espai natural. El projecte va iniciar-se el juny de l’any passat i es troba encara en fase embrionària.
L’estudi ha de servir per redactar més endavant el Pla d’Actuació Integral de Recuperació del Delta i les platges de Blanes i Malgrat. Precisament, el fet que el delta es trobi en una situació limítrofa entre dues comarques i dues demarcacions diferents està fent complicat desencallar la posada en marxa de la protecció de la zona i la constitució efectiva de la mateixa taula.
La reunió d’aquest dimarts ha servit per avançar alguns passos més però també ha constatat els retards acumulats en el projecte de la taula de treball del delta del riu Tordera. Aquest curs fluvial acaba amb un petit delta entre els municipi de Malgrat de Mar i Blanes, fent de límit entre les demarcacions de Girona i Barcelona. La seva ubicació geogràfica fa que els actors que hi hagin de ser presents siguin nombrosos. En total, hi ha quatre municipis implicats (els dos on hi ha el delta però també els de Tordera i Palafolls) a més d’administracions com el ministeri de Medi Ambient o l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), entitats ecologistes o empresaris entre d’altres. La setmana passada va començar un nou seminari sobre la gestió integral de la zona costanera del Delta de la Tordera, una iniciativa impulsada pel projecte ISACC TorDelta. En la primera trobada, hi va assistir el regidor d’obres i serveis, Carles Aulet que explicava els seus objectius.
Entre les problemàtiques de La Tordera, Carles Aulet apunta a la seva sobreexplotació.
Aquest cicle de xerrades continuarà aquest dimecres 7 de març, amb el tema “La posada en valor de la riquesa de la biodiversitat al Delta de la Tordera” a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar.