Darrers dies per visitar l’exposició “La Platja de Blanes i el Delta de la Tordera: passat, present i futur”


expo platja blanes“La Platja de Blanes i el Delta de la Tordera: passat, present i futur”, així és com es titula l’exposició del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) i de l’Arxiu Municipal de Blanes. El treball dona a conèixer l’estat en el qual es troben tant la platja de Blanes com el Delta de la Tordera des de les mostres històriques i els coneixements científics del centre. Aquests dos espais naturals, per culpa del turisme, les extraccions de sorra i altres activitats, han canviat els cicles naturals dels seus ecosistemes i han entrat en regressió. Des del CEAB porten dos anys fent un estudi, que consisteix en prendre mostres i dades i comparar-les amb les d’anys anteriors. D’aquesta manera han pogut demostrar la pèrdua de sorra d’ambdós ecosistemes. L’exposició es pot visitar a la Sala d’Exposicions Maria Luisa García-Tornel de l’Arxiu de Municipal de Blanes i també al restaurant Casa Oms fins el proper dissabte, 12 d’agost. Rafael Sardà és un dels responsables de l’exposició.

ceab1

Després de la investigació, des del Centre d’Estudis Avançats de Blanes proposen algunes mesures per frenar aquesta regressió. En primer lloc, gestionar tot el territori que afecta aquest dos espais. Creuen que és necessari fer un projecte i que es valori si és possible, tant a nivell econòmic com científic. També destaquen que tant la platja de Blanes com el Delta de la Tordera formen part d’una única unitat funcional i és necessari que les diferents administracions que ho gestionen es posin d’acord i actuïn en un mateix camí. Rafael Sardà explica com tornar a la situació que hi havia anteriorment.

ceab2

En els darrers anys, durant els quals s’han començat a posar mesures i a gestionar alguns processos, ha minvat la taxa d’erosió i, per tant ha disminuït la regressió de l’ecosistema. Tot i això, des del Centre d’Estudis Avançats de Blanes afirmen que canviant algunes polítiques es pot frenar totalment la disminució de la platja i, fins i tot, fer que comenci a créixer de nou.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca