IniciNoticiesMedi ambientEl Consell Comarcal crea l'Agència de Boscos del Maresme

El Consell Comarcal crea l’Agència de Boscos del Maresme

consell comarcal maresmeEl Ple del Consell Comarcal del Maresme va aprovar crear  l’Agència de Boscos del Maresme. Es tracta d’un servei per donar suport tècnic i col·laborar amb els Ajuntaments i associacions de propietaris en la preservació de la massa forestal que es troba greument afectada pel canvi climàtic i l’acció del Tomicus.

Els darrers controls apunten que 800 hectàrees de pi pinyer estan greument afectades per l’acció de l’escarabat al Maresme Centre. A més, la seva expansió cap al Maresme Nord és força ràpida i, si no hi ha actuacions d’urgència, en un parell d’anys la plaga arribarà als municipis de La Selva. La implicació de la Generalitat i la Diputació amb aportacions extraordinàries ha permès començar a actuar extraient i retirant pins morts. Aquests ajuts, però, només han permès intervenir en un 10% del territori afectat. El coordinador de Medi Ambient del Consell Comarcal, Fernando Cabello, ha explicat que l’objectiu de l’Agència és canalitzar millor les subvencions.

agencia boscos 1

El Consell Comarcal  posa l’Agència de Boscos a l’abast dels Ajuntaments, les associacions de propietaris, la Generalitat i la Diputació per facilitar una actuació coordinada en el territori i buscar el màxim de recursos. Entre altres fites, s’ha marcat aconseguir més recursos econòmics, promoure la contractació agregada dels treballs forestals per aconseguir preus més competitius, fomentar els acords de custòdia per a la gestió de les finques públiques i privades i formar tècnics i professionals.

agencia boscos 2

La creació d’aquest nou servei que també tindrà altres àmbits d’actuació, com la preservació de les rieres, va ser refrendada per tots els grups comarcals a excepció d’ERC i CUP que es van abstenir.

ÚLTIMES NOTÍCIES