Dissabte, 4 febrer, 2023
IniciNoticiesPolíticaEl Consell Comarcal promou accions de participació sociocultural per les persones...

El Consell Comarcal promou accions de participació sociocultural per les persones grans als municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme

Tordera compta des d’aquesta legislatura de la regidoria de gent gran amb l’objectiu d’afrontar les necessitats del col·lectiu.

El Consell Comarcal ha presentat als 25 municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme, entre ells Tordera, el Pla d’Acció per a la Participació Sociocultural de les Persones Grans que marca el full de ruta a seguir en les polítiques d’envelliment actiu en el període 2022-2025.

Aquest és el principi que guia aquest Pla d’Acció en l’elaboració del qual hi ha hagut una elevada participació (els 25 ajuntaments menors de 20.000 habitats, 10 associacions de gent gran i 15 entitats àmbits diversos: esport, cultura, dona…).

S’articula en 4 línies estratègiques:

  • La participació de les persones grans en les polítiques locals de promoció de la participació sociocultural
  • Les oportunitats de participació sociocultural de les persones grans com a foment de l’envelliment actiu i les relacions intergeneracionals i interculturals
  • Els recursos locals per a la promoció de la participació sociocultural de les persones grans i la inclusió social davant problemàtiques especials
  • La comunicació social sobre la participació de les persones grans

El document inclou 34 objectius operatius i un total de 135 accions, 28 de les quals han estat prioritzades pels ajuntaments i entitats participants en la diagnosi prèvia. El seu desplegament es farà entre 2022 i 2025. Tordera compta des d’aquesta legislatura de la regidoria de gent gran amb l’objectiu d’afrontar les necessitats del col·lectiu. En especial atenció amb la residència geriàtrica Can Comte i l’Esplai de la Gent Gran. Toñi Garcia és la regidora de gent gran.

Toñi gent gran

“el que volem és activar polítiques per la gent gran, polítics d’activitats i necessitats”

Aquest Pla del consell comarcal se centra en els 25 municipis del Maresme de menys de 20.000 habitants ja que aquestes poblacions són les que formen part de l’Àrea Bàsica Social del Maresme gestionada pel ens maresmenc.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES