IniciNoticiesTecnologiaL’Ajuntament de Tordera s’adhereix al projecte de ciberseguretat CAT-SOC

L’Ajuntament de Tordera s’adhereix al projecte de ciberseguretat CAT-SOC

Es tracta d’una plataforma que permet oferir capacitats de ciberseguretat i cobertura davant les amenaces més comuns als 948 municipis de Catalunya i als 42 consells comarcals.

Els delictes informàtics han posat en alerta a les administracions locals en la necessitat d’invertir en ciberseguretat. L’Ajuntament de Tordera s’ha adherit al projecte de ciberseguretat “CAT-SOC”. Es tracta d’una plataforma que permet oferir capacitats de ciberseguretat i cobertura davant les amenaces més comuns als 948 municipis de Catalunya i als 42 consells comarcals.

La regidoria de Tecnologies de la Informació de l’Ajuntament de Tordera ha pres diferents mesures, des de fa dos anys, per protegir les dades i tràmits. Així ho explica al regidor de l’àrea, Pau Megias.

Pau ciberseguretat 1

“Fa un parell d’anys que hi estem treballant. Hem pres vàries mesures a nivells de protecció, barreres i servidors”

És per això que la regidoria està duent a terme diferents accions de prevenció i reforç de la ciberseguretat a través de  l’adquisició de nou programari i la renovació de la maquinària.

Pau ciberseguretat 2

Fa unes setmanes es coneixia que diferents hospitals i centres sanitaris de Catalunya, a càrrec de la Generalitat, rebien un ciberatac “greu” que va deixar sense servei electrònic als ens, així com els va fer perdre dades de registre privades dels pacients i treballadors. Una acció similar va succeir, ara fa un any, a la Universitat Autònoma de Barcelona provocant el robatori de centenars de dades dels estudiants.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES