IniciNoticiesPolíticaEl TSJC anul·la el projecte de perllongament de la C-32 entre...

El TSJC anul·la el projecte de perllongament de la C-32 entre Tordera i Lloret

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia qualifica el trànsit a la zona de ‘desastre’ i reclama a les administracions que busquin una solució

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat el projecte de perllongament de la C-32 entre Tordera i Lloret de Mar que la Generalitat va aprovar el 2018. L’alt tribunal estima el contenciós que van interposar diverses entitats ecologistes (entre les quals, SOS Lloret, Salvem Pinya de Rosa o la Ieden) perquè l’estudi d’impacte ambiental, que avalava el traçat escollit, no s’ajusta a allò que marca la Llei del Canvi Climàtic. El juliol del 2019, el TSJC ja va fer aturar les obres de manera cautelar (que havien començat, entre d’altres, amb tales d’arbres al paratge del Vilar). Aquest era el segon projecte de perllongament de la C-32 que la Generalitat tirava endavant.

El TSJC ha estimat el recurs presentat pels ecologistes i ha anul·lat el projecte de perllongament de la C-32 entre Tordera i Lloret de Mar. Després d’anys de batalla judicial, les entitats que s’hi oposaven han guanyat, almenys de moment, el litigi. El tribunal conclou que l’estudi d’impacte ambiental del projecte no va tenir en compte el factor del canvi climàtic en els termes previstos per llei i “aplicables” en aquest cas. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que aquesta sentència estava anunciada, atesa les mancances que hi havia en el projecte fet per la Generalitat. Malgrat això, Joan Carles Garcia reclama que cal una solució al problemes de mobilitat a la Gi-600 i a la N-II a Tordera i que sinó es fa el perllongament, les administracions competents han de buscar una solució a una situació de qualifica de ‘desastre’.

Alcalde autopista 1

“el problema el tenim i no hi ha solució, reclamem a les administracions que actuïn”

Joan Carles Garcia explica que han demanat una reunió amb la generalitat per abordar la situació i on es reclamarà una solució o que es busqui un Pla B.

Alcalde autopista 2

El projecte aturat preveia la construcció d’un tram de 6,7 quilòmetres d’un carril per sentit i un tercer carril reversible, segons les necessitats del trànsit. A més, contemplava la construcció de dos túnels i cinc viaductes.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES