Dissabte, 4 febrer, 2023
IniciNoticiesMedi ambientUn ciutadà de Tordera gasta 114 litres d’aigua al dia

Un ciutadà de Tordera gasta 114 litres d’aigua al dia

El consum d’un maresmenc és de 128 litres. La mitjana catalana es situa en 117 litres habitant/dia. Per tant, el consum d’aigua a Tordera està per sota de la mitjana comarcal i catalana.

L’aigua és cada cop un bé més escàs i la sequera, un estat cada cop més freqüent. Amb els embassaments sota mínims, amb unes reserves del 35%, i sense previsió de pluges contundents, tornen les crides a tancar l’aixeta per estalviar aigua, com les que ja es van fer durant la gran sequera del 2008.

Segons les dades de l’ACA del 2021 s’ha determinat el consum mitjà diari per habitant per municipis i comarques. L’ACA indica que el consum diari d’un torderenc és de 114 litres al dia i d’un maresmenc 128 litres. La mitjana catalana es situa en 117 litres habitant/dia. Per tant, el consum d’aigua a Tordera està per sota de la mitjana comarcal i catalana.

Darrere d’aquestes diferències de consum, a més, hi ha moltes raons: el tipus d’habitatges i la quantitat de zones verdes, si l’aigua és un recurs abundant o no, i també –i molt determinant– el preu. 

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES