IniciNoticiesPolíticaEuropa torna a pressionar per crear el MidCat, el gasoducte que passa...

Europa torna a pressionar per crear el MidCat, el gasoducte que passa per Hostalric

El projecte del gasoducte del Midcat torna a prendre vida. Es tracta d’un gasoducte que comunicaria la Península Ibèrica amb França i el centre d’Europa. Ara mateix, la construcció només arriba fins a Hostalric, però la idea és aconseguir l’acceptació de França per allargar-lo.

Des d’inicis d’any que el Govern de la Generalitat havia instat a Europa a pressionar per poder desparal·litzar aquest projecte. I aquest mes d’agost el canceller alemany, Olaf Sholz, ha ressuscitat la idea instant a França l’aprovació immediata del projecte. Aquesta construcció permetria rebaixar la dependència energètica de Rússia, si bé seria una connexió directa amb Argèlia. Josep Maria Montagut, president de la Comissió d’Energia dels Enginyers Industrials que, amb relació a la viabilitat, o no, del MidCat s’ha mostrat contundent en declaracions a La Xarxa de Comunicació Local. Montagut ha assegurat que el gasoducte és necessari per Europa, això sí, vigilant el que França ha apuntat que hauria d’invertir.

Midcat 1

Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva, i alcalde de Caldes de Malavella, reclama saber el traçat i com els afectarà . Assegura que,  no donaran un xec en blanc al projecte del gasoducte, si això suposa trinxar el territori. També demanen transparència. Ho ha dit a La Xarxa de Comunicació Local:

Midcat 2

Segons Balliu, la lògica indicaria que el gasoducte hauria de seguir el traçat de l’autopista per no trinxar més el territori. Si bé és cert que no és una alternativa renovable ni sostenible, aquest projecte aportaria pes a Portugal i Espanya en matèria d’abastament energètic.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES