Dilluns, 27 juny, 2022
IniciNoticiesMedi ambientTordera i Santa Susanna, al reportatge “La revolució forestal” del programa...

Tordera i Santa Susanna, al reportatge “La revolució forestal” del programa “30 minuts” de TV3

Des de Tordera, l’advocat i propietari forestal, Jordi Salbanyà recull la queixa majoritària de propietaris de boscos amb molta responsabilitat i poques ajudes. Els propietaris lamenten que hi ha masses lleis al bosc que posen pals a les rodes.

El 62% del territori a Catalunya és bosc. Darrere de països com Suècia, Finlàndia i Àustria, Catalunya és considerada la regió europea més boscosa, amb 2 milions d’hectàrees forestals.

El reportatge “La revolució forestal” del programa “30 minuts” de TV3, parla com es poden gestionar els boscos catalans, que sens dubte, és la gran assignatura pendent, perquè d’una banda tenim boscos abandonats que comporten un alt risc d’incendi forestal i, de l’altre, no s’està aprofitant tota la fusta que es podria extreure per a la indústria i la bioeconomia.

Durant el reportatge es veu l’empresa d’enginyeria forestal “Entrearbres”, que supervisa la tala que es fa en una urbanització de Santa Susanna considerada d’alt risc d’incendis. Els enginyers forestals denuncien que sovint troben massa traves administratives

Des de Tordera, l’advocat i propietari forestal, Jordi Salbanyà com la gran majoria de propietaris forestals es queixa de la quantitat de normes que han de complir per tenir els boscos gestionats i que tota la massa arbòria no els engoleixi.

De fet, Salbanyà en la seva tesi doctoral sobre qui i com ha de fer la gestió forestal, recull la queixa majoritària de propietaris de boscos amb molta responsabilitat i poques ajudes. Els propietaris lamenten que hi ha masses lleis al bosc que posen pals a les rodes.

Salbanyà 1

Els propietaris forestals catalans reclamen a l’administració que actuï d’una vegada, encara que només sigui pel tema que avui és candent i que ens ha de preocupar molt: la lluita contra el canvi climàtic.

Salbanyà 2

”Si fem gestió forestal podrem lluitar contra el canvi climàtic, sinó no ens en sortirem”

Salbanyà proposa una nova llei forestal en què es requalifiquin els terrenys agroforestals i així els propietaris en puguin treure rèdit econòmic i no deixar els boscos abandonats com fins ara.

ÚLTIMES NOTÍCIES