Dimecres, 10 agost, 2022
IniciNoticiesPolíticaL’Alcalde de Tordera celebra la reforma del Codi Penal on els...

L’Alcalde de Tordera celebra la reforma del Codi Penal on els multireincidents en furts vagin a la presó

L’acord preveu incloure penes de presó d’entre 6 i 18 mesos per la comissió de furts valorats en menys de 400 euros, sempre que vagin acompanyats de multireincidència. N’hi haurà prou amb acumular tres condemnes.

Pacte polític per modificar el Codi Penal a fi que els delinqüents multireincidents espe­cialitzats en furts vagin a la presó. L’acord subscrit a la comissió d’Interior del Congrés dels Diputats a partir d’un pacte inicial entre el PDeCat i el PSOE, un acord a què s’afegiran el PP i la major part de la resta de forces, està cridat a posar fi a una anomalia legal utilitzada per molts delinqüents professionals per sortir pràcticament impunes de les seves malifetes, unes malifetes que contribueixen a generar una gran sensació d’inseguretat ciutadana.

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia celebra que el codi penal s’endureixi en aquests delictes que pateixen molts ciutadans.

Alcalde furts

“Si canvia el sistema i tenir 4 furts suposa entrar a presó o una multa molt cara potser aquest delictes baixaran”

L’acord preveu una esmena transaccional perquè el Codi Penal torni a incloure penes de presó d’entre 6 i 18 mesos per la comissió de furts valorats en menys de 400 euros, sempre que vagin acompanyats de multireincidència. N’hi haurà prou amb acumular tres condemnes. L’article 234 del Codi Penal preveu des de la reforma del 2015 penes de presó sempre que el furt superi els 400 euros, però limita el càstig a una multa si el valor del que s’ha robat és inferior. D’aquí ve la creença popular que els lladres sempre surten de la comissaria al cap de poques hores.

ÚLTIMES NOTÍCIES