IniciAppAvui al migdia el món de l’esport es concentrarà per demanar que...

Avui al migdia el món de l’esport es concentrarà per demanar que l’Esport sigui Servei Essencial

El sector esportiu està convocat avui en una concentració a les 13:00h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per reivindicar que l’Esport és un SERVEI ESSENCIAL i forma part de la solució per lluitar contra el coronavirus.

Federacions, clubs, empreses, gestors d’instal·lacions, l’esport universitari i els col·legis professionals fan una crida a concentrar-se en una acció en la qual es llegirà un manifest per reivindicar que l’esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, en la inclusió social. El sector té un pes econòmic en el PIB català del 2,1%. Tal i com explica l’Unió de Federacions Esportives de Catalunya, l’impacte de la pandèmia està sent demolidor i posa en perill d’extinció moltes entitats. A més, l’esport a Catalunya és segur, ho demostren les baixes xifres de contagis (només el 0,28% a tot l’estat), i s’està privant a la població d’accedir a la salut, doncs l’activitat física repercuteix directament en tenir un sistema immunològic més fort davant malalties com la COVID-19.

Es demana als assistents que portin material propi de cada esport com ara pilotes, raquetes, sticks, ulleres de natació, escalada, etc. i que imprimeixin a casa cartells amb missatge reivindicatius que trobaran al web. L’aforament d’assistència serà reduït en compliment de les mesures vigents per exercir el dret de manifestació. En aquest cas serà de 1.400 persones. S’haurà d’accedir amb mascareta, hi haurà gel hidroalcohòlic i el terra estarà senyalitzat.

ÚLTIMES NOTÍCIES