IniciNoticiesSocietatPujar un patinet elèctric al transport públic comportarà sancions de fins a...

Pujar un patinet elèctric al transport públic comportarà sancions de fins a 200 euros a partir d’aquest dimecres

La intenció és que la prohibició de pujar patinets elèctrics al transport públic no vagi més enllà d’aquest mig any, però no es descarta prorrogar-la per motius de seguretat.

A partir d’avui entra en vigor la prohibició temporal de sis mesos per viatjar amb patinet i monocicles elèctrics al transport públic. La mesura s’ha pres amb urgència després de l’incendi d’un d’aquests aparells en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. L’incompliment de la normativa pot comportar una sanció de 200 euros.

Des de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) justifiquen la mesura per “garantir al màxim la seguretat dels usuaris” i perquè aquest període suposa un “temps raonable” per estudiar com reduir el risc a zero. En canvi, els usuaris i les empreses de mobilitat lamenten aquesta prohibició i la veuen completament desproporcionada. Escoltem alguns usuaris de transport públic.

Usuaris patinets

“el mateix que ha passat amb un patinet podria haver passat amb un mòbil i un ordinador, no?”

Durant aquests 6 mesos l’ATM es reunirà amb totes les parts implicades, operadors, fabricants i usuaris, per tal de trobar una solució que permeti minimitzar el risc d’incendi de les bateries d’aquests vehicles. La intenció és que la prohibició de pujar patinets elèctrics al transport públic no vagi més enllà d’aquest mig any, però no es descarta prorrogar-la per motius de seguretat.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES