Dissabte, 4 febrer, 2023
IniciNoticiesMedi ambientTordera en alerta per sequera

Tordera en alerta per sequera

L’aigua de boca està garantida, però hi haurà restriccions tant en l’ús agrícola i industrial com en parcs, jardins o espais lúdics com piscines.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha declarat Tordera en estat d’alerta per sequera, davant la disminució de les reserves d’aigua a la conca Ter-Llobregat que abasteixen el municipi.

Tordera estava en escenari de prealerta des de finals del mes de febrer. Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, actualment els nivells de reserva d’aigua de la conca Ter-Llobregat es troben en estat d’alerta per sequera hidrològica, fruit de la manca de pluges dels darrers mesos i de les altes temperatures, que afecten l’evaporació i el consum d’aigua. 

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà ha assegurat que l’aigua de boca està garantida, però que hi haurà restriccions tant en l’ús agrícola i industrial com en parcs, jardins o espais lúdics com piscines. Ho explicava ahir a Catalunya Ràdio.

Jordà sequera

En nivell d’alerta, l’aigua està limitada en un 25% per usos agrícoles, un 10% per ramaders i un 15% per industrials. Pel que fa a usos recreatius, com són piscines, fonts ornamentals o camps de golf, es redueix l’ús d’aigua en un 30%. En definitiva, es limita l’ús d’aigua a un màxim de 250 litres per habitant i dia, molt per sota del consum mitjà a Catalunya. Joan Riera, Pagès de Tordera veu amb preocupació la situació de sequera.

Pagès sequera

“si no plou la producció minva”

Les previsions meteorològiques a curt i mitjà termini no preveuen episodis de pluja prou importants perquè els pantans es puguin recuperar. Amb aquest panorama, les dessaladores d’aigua marina del Prat i la Tordera són peces clau per evitar restriccions. Enrique Velasco de l’agència catalana de l’aigua recorda quin és el mecanisme que s’utilitza per dessalinitzar l’aigua del mar.

Velasco

L’Agencia Catalana de l’aigua ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans, que aquest estiu han augmentat 11 litres d’aigua el consum diari. De mitjana, cada persona utilitza 130 litres d’aigua al dia a Catalunya. A Tordera la mitjana de consum ciutadà/dia es situa en 114 litres.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES