Dimecres, 1 febrer, 2023
IniciNoticiesSocietatServeis mínims a Rodalies aquest divendres per la nova vaga convocada...

Serveis mínims a Rodalies aquest divendres per la nova vaga convocada per CGT

Els trens circularan, com a mínim, amb el 66% del servei en hora punta i el 33% la resta

Després de la vaga del passat dilluns, demà divendres el sindicat CGT ha convocat una nova jornada de vaga. Els trens de Rodalies de Renfe circularan amb serveis mínims. Així, en hores punta, entre les 6 h i les 9.30 h i les 17 h i les 20.30 h, el servei funciona com a mínim amb un 66% dels trens, mentre que a la resta de la jornada només estarà disponible el 33% de la circulació.

CGT és l’únic sindicat que manté la convocatòria de vaga per mostrar el seu desacord amb la negociació col·lectiva amb l’empresa. En un principi els sindicats majoritaris SEMAF, UGT i CCOO també s’hi van sumar, però finalment se’n van desmarcar després que Renfe decidís incorporar millores en les condicions laborals. Es tracta, per exemple, d’un increment salarial del 3,5 % a partir de l’1 de gener d’aquest any, una reducció de la jornada a 35 hores setmanals i la creació d’un nou perfil dins la plantilla, el maquinista instructor, que permeti agilitzar els processos de formació. David Sáez és portaveu de CGT.

Vaga RENFE

“tenim una pèrdua de poder adquisitiu del 13% i volem que s’adeqüin a l’IPC”

La convocatòria de vaga també afecta els trens de llarga distància i alta velocitat, per als quals s’han decretat uns serveis mínims del 72% dels trens, i als trens Avant, amb serveis mínims del 65%.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES