Dissabte, 4 febrer, 2023
IniciNoticiesPolíticaBernat Costas es nomenat Secretari General del departament d’Acció Exterior i...

Bernat Costas es nomenat Secretari General del departament d’Acció Exterior i Unió Europea

Costas era fins ara el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament al Departament de la Presidència.

No és habitual que un Govern es trenqui quan encara no ha arribat a la meitat de la legislatura. La decisió de Junts de passar a l’oposició ha obligat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a nomenar set nous consellers, que aniran escollint els seus càrrecs de confiança. Aquests canvis són sinònim de moviments en l’apartat de càrrecs i personal que apareix publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El departament d’Acció Exterior encapçalat per la consellera Meritxell Serret incorpora la figura del torderenc Bernat Costas com a Secretari General. Costas era fins ara el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament al Departament de la Presidència. El torderenc afronta amb molta il·lusió la nova responsabilitat en el departament d’exterior.

Bernat exteriors 1

“Afronto la nova tasca amb sentit de la responsabilitat”

Entre les iniciatives que Costas vol afrontar a curt termini hi ha la prioritat es consolidar l’obertura de les delegacions de la generalitat anunciades darrerament.

Bernat exteriors 2

El torderenc també aposta per consolidar la capacitat d’influència de Catalunya en la política exterior.

Bernat exteriors 3

Abans d’aquestes responsabilitat dins el govern de la Generalitat, Bernat Costas va ser cap de l’oficina del vicepresident, amb Aragonès, i assessor de la consellera d’Agricultura. Ha fet d’interventor a l’Ajuntament de Sant Joan de Mollet, de Cornellà de Terri i de Vilabertran; de secretari a l’Ajuntament de Quart i de Canet de Mar.  Bernat Costas va ser regidor d’ERC a Tordera del 2003 al 2011 i coordinador de promoció econòmica del municipi.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES