Dimecres, 1 febrer, 2023
IniciNoticiesSalutL'Equip de Suport a la Cronicitat Complexa i Atenció Pal·liativa Pediàtrica...

L’Equip de Suport a la Cronicitat Complexa i Atenció Pal·liativa Pediàtrica de la nostra zona ha atès 100 famílies en els primers dos anys de funcionament

En aquest moment s’hi estan atenent a 51 nens i nenes de forma activa de tota la Regió Sanitària Girona, on s’inclou el CAP Tordera.

L’Equip territorial d’atenció pal·liativa pediàtrica, Equip de Suport a la Cronicitat Complexa i l’Atenció Pal·liativa Pediàtrica de la nostra zona, ha atès un total de 100 casos els dos primers anys d’activitat, en què ha donat suport a les famílies amb fills amb malalties cròniques complexes amb alta fragilitat i/o tributaris d’atenció pal·liativa. En aquest moment s’hi estan atenent a 51 nens i nenes de forma activa de tota la Regió Sanitària Girona, on s’inclou el CAP Tordera. Un 60% dels casos pateixen malalties neurològiques cròniques greus; un 21%, síndromes polimalformatives, amb dependència de dispositius tecnològics; un 7%, malalties oncològiques, i la resta pertanyen a altres grups de malalties minoritàries. Sovint són pacients que depenen de dispositius tecnològics i, en alguns casos, els infants afectats no arriben a l’edat adulta. Ho explica la coordinadora de l’Equip de Suport a la Cronicitat Complexa i l’Atenció Pal·liativa Pediàtrica de Girona, la Dra. Mireia Crehuet

Cronicitat pediàtrica

“intentar donar una resposta més global a les necessitats d’aquest pacients”

Un altre dels objectius de l’Equip és acompanyar i donar suport aquests nens i nenes en el procés d’escolarització. És per aquest motiu que treballen la inclusió d’aquests infants a l’escola, fent formació a vetlladores i professionals dels centres de forma coordinada amb els equips d’atenció primària, sobre les necessitats de l’infant a l’aula i l’ús dels dispositius que porten.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES