IniciNoticiesMedi ambientL’Ajuntament aplica mesures fitosanitàries contra les plagues que afecten a arbres...

L’Ajuntament aplica mesures fitosanitàries contra les plagues que afecten a arbres i plantes dels parcs i jardins

Tordera forma part des del 2014 de la campanya “Som el què sembrem”, pel qual es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives fonamentades totes elles en l’ús de productes biològics.

La regidoria d’Obres i Serveis, conjuntament amb l’Àrea de Medi Ambient, ha aplicat una sèrie de productes fitosanitaris i biològics per lluitar contra els paràsits que afecten a arbres i plantes. Per tal de cuidar els parcs i jardins del municipi i fer-ho de la manera més sostenible possible amb l’entorn, la Brigada Municipal ha instal·lat capses d’espècies d’insectes depredadors dels paràsits que afectes a arbres i plantes.

Tordera forma part des del 2014 de la campanya “Som el què sembrem” , pel qual  es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l’ús de productes biològics. Aquesta estratègia també serveix com a pedagogia a les escoles. Ho explicava la regidora d’obres i serveis, Bàrbara Vergés.

Plagues Barbara

“Amb alguns cursos col·laborem construint aquestes caixes niu que formen part en l’estratègia de combatre les plagues en l’arbrat públic”

En aquest sentit, durant els últims anys, d’acord amb els agents socials del municipi, s’han impulsat accions com les instal·lacions de caixes niu d’espècies insectívores i hotels d’insectes, l’ús de productes fitosanitaris als espais i jardins públics o la plantació d’espècies de flors i plantes autòctones i sostenibles amb l’entorn

ÚLTIMES NOTÍCIES