IniciNoticiesSalutLa Corporació de Salut del Maresme i la Selva ofereix el servei...

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ofereix el servei de transfusions de sang a domicili per aquells pacients que ho necessitin

La transfusió a domicili es va posar en marxa a la Corporació arran de la Covid, ja que era una manera d’evitar que els pacients es desplacessin fins a l’hospital, reduint així el risc de contagi.

El servei d’Hospitalització a Domicili de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ofereix, des de l’octubre de 2021, les transfusions de sang a domicili a aquells pacients que ho puguin necessitar i que, per logística, sigui possible realitzar-ho sense necessitat de desplaçar-se a l’hospital.

La transfusió a domicili es va posar en marxa a la Corporació arran de la Covid, ja que era una manera d’evitar que els pacients es desplacessin fins a l’hospital, reduint així el risc de contagi. Això, juntament amb el nou protocol per les transfusions a domicili va propiciar la implantació del servei.

D’acord amb les darreres recomanacions de la Sociedad Española de Transfusión Sanguínea y Terapia Celular (SETS) i de la Sociedad Española de Hematología y Hemoterapia (SEHH)s’accepta la transfusió a domicili sempre i quan hi hagi presència de l’equip durant la primera mitja hora de transfusió. En aquest període, s’explica al cuidador o cuidadora del pacient com detectar si hi ha complicacions degudes a la transfusió i com actuar.

És imprescindible que els pacients a qui se’ls fa una transfusió estiguin acompanyats. A més, cal que visquin prop d’un centre mèdic, per així facilitar el trasllat dels equips en el cas que hi hagués alguna complicació.

El servei de transfusions de sang a domicili ha tingut una molt bona acceptació per part dels pacients, ja que és un mètode molt més còmode, evitant desplaçar-se i l’estada per vàries hores a l’hospital.

ÚLTIMES NOTÍCIES