IniciNoticiesSalutLa vacunació de la grip i la covid s’amplia als majors de...

La vacunació de la grip i la covid s’amplia als majors de 60 anys a partir del 14 d’octubre

Els ciutadans poden demanar hora a través del CAP, de La Meva Salut o del Cita salut.gencat.cat

La franja d’edat de vacunació contra la grip i la covid s’ampliarà a majors de 60 anys i a aquells amb algun factor de risc a partir del 14 d’octubre. L’esplai de la gent gran, el punt de vacunació massiva establert ja en plena pandèmia, estarà obert de 9:30 del matí a 18:30 del vespre. L’adjunta de direcció i infermera del CAP de Tordera, Núria Roura, destaca la importància de vacunar-se per evitar les possibles complicacions d’aquests virus:

Núria Roura 1

“AMB LA VACUNA NO ESTEM EVITANT CONTRAURE LA MALALTIA, SINÓ SOBRETOT LES COMPLICACIONS”

Actualment, s’està vacunant la gent de més de vuitanta anys, persones ateses a domicili, i les persones ingressades a les residències. Roura assegura que allò que sempre ha funcionat és tenir a la població vacunada al novembre, per evitar contraure aquests virus que arriben entre el desembre i gener.

Ja es pot demanar hora a través del CAP de la seva zona, a través de La Meva Salut o del Cita salut.gencat.cat. Un cop passada aquesta franja d’edat, es començaran a posar les vacunes a totes aquelles persones que vulguin tot i no ser població de risc.

Núria Roura assegura que els efectes secundaris que es poden contraure són pocs, i rarament superen les 48 hores. En el cas de tenir símptomes després de rebre alguna de les vacunes, és possible que s’estigués incubant algun altre virus diferent.

Núria Roura 2

“JA MÉS AL NOVEMBRE ES BAIXARÀ LA FRANJA D’EDAT DELS VACUNATS”

Amb la pandèmia vam poder aprendre molt de mesures per a evitar agafar aquests virus. Roura recomana utilitzar mascareta en detectar algun símptoma, rentar-se sovint les mans, ventilar els domicilis i fer servir mocadors d’un sol ús.

ÚLTIMES NOTÍCIES