IniciNoticiesSocietatEls actes de l’aplec de Roca-Rossa es tornaran a fer a l’interior...

Els actes de l’aplec de Roca-Rossa es tornaran a fer a l’interior del monestir

Després de quatre anys d’interrupció per culpa de la pandèmia i diverses reformes, les activitats podran celebrar-se de nou a dintre de l’edifici

Els actes de l’aplec de Roca-Rossa porten enguany una de les novetats més esperades. Després de quatre anys d’interrupció per culpa de la pandèmia i diverses reformes, les activitats podran celebrar-se de nou a l’interior del monestir. La tresorera del Cercle d’Història i actual directora de l’Arxiu Històric, Mercè Torrelles, destaca que això permetrà que s’escolti millor la música dels recitals i celebracions.

Rocarossa sonoritat

“El tema musicat és ideal a l’interior del monestir”

La rehabilitació, que es va dur a terme, en part, gràcies a la insistència del Cercle d’Història, es va haver de fer pel perill d’esfondrament d’algunes de les estructures. Les obres han acabat estant finançades per les arques municipals, que hi han aportat 105.000 euros. Al capdavall, el propòsit era acabar tenint un espai habilitat lluny del centre per poder-hi dur a terme activitats culturals i socials.

La Canònica de Santa Maria de Roca Rossa és un edifici protegit com a bé cultural d’interès local. Situada al massís del Montnegre, es va fundar durant la primera meitat del segle XII sota l’orde de Sant Agustí. Es tracta d’una església amb claustre i dependències en estil romànic, si bé també inclou elements del gòtic.

L’aplec es farà el pròxim dijous 15 d’agost amb un programa d’actes variat. De les 10:00h fins a les 14:00h es faran celebracions, concerts i cants i, finalment, s’acabarà amb un aperitiu per a tots els assistents.

ÚLTIMES NOTÍCIES