En marxa la campanya del Servei Local de Teleassistència per fer front a la calor


El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha activat la campanya “Consells per fer front a la calor”, que es porta a terme durant tot l’estiu. 

En aquest mes s’han realitzat 2.451 trucades per donar consells sobre com afrontar la calor a les persones identificades amb més riscos i també, a totes les persones usuàries, aprofitant les trucades de seguiment quotidianes.

Aquesta campanya s’acompanya d’un ventall, que es facilita a través de les visites domiciliàries que el servei realitza de forma quotidiana, i que recull consells pràctics per reduir els efectes negatius de la calor relacionats amb la salut de les persones grans i per protegir la llar: protegir-se del sol i la calor, evitar sortir al carrer entre les 12 h i les 17 h, beure la quantitat d’aigua que hagi recomanat el professional sanitari, abaixar les persianes quan toqui el sol o bé obrir les finestres i ventilar durant la nit, entre d’altres.

Alhora, si es detecta qualsevol incidència o cas especial en l’habitatge que pugui generar una major vulnerabilitat davant dels efectes de la calor, s’informa als serveis socials de l’ajuntament corresponent, i també s’està en permanent contacte amb els serveis d’emergència de la comunitat davant qualsevol emergència. Actualment, a Tordera més d’un centenar de persones grans utilitzen el servei de teleassistència.