Tordera incrementa un 26% el nombre de desocupats en només un any


El balanç del 2020 deixa noves dades preocupants d’ocupació a Tordera. Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, Tordera és un dels municipis de la comarca, on més ha pujat l’atur en un any. El nostre municipi ha incrementat en un 26% el nombre de desocupats en relació al gener de 2019. En concret, durant l’any 2020 un total de 308 persones han perdut la feina al municipi. Les darreres dades del desembre deixen el nombre d’aturats a Tordera als 1464 persones.

L’increment de la desocupació ha afectat tots els sectors econòmics, sent la construcció la que ha registrat un augment més destacat, seguida de la indústria, els serveis i l’agricultura. També creix un 1,48% la demanda de feina entre el col·lectiu SOA (persones registrades sense ocupació anterior). En termes interanuals, l’increment de l’atur és general als 30 municipis amb variacions que oscil·len entre l’augment de l’11,04% de Caldes d’Estrac i el 51,52% de Sant Iscle de Vallalta.