Joan Carles Garcia aposta per un procés de desescalada per regió sanitària i flexibilització de distàncies


La Generalitat assegura que Catalunya podrà fer el procés de desescalada de les mesures extraordinàries del coronavirus per regions sanitàries. Segons el Departament de Salut, el govern espanyol ha acceptat modificar el marc de referència del desconfinament que havia defensat fins ara: les províncies. Fonts del Ministeri de Sanitat, però, expliquen que encara ho han d’estudiar.

Tordera pertany administrativament a la província de Barcelona però no en l’àmbit sanitari. És una de les poblacions maresmenques que estan adscrites a la Regió Sanitària de Girona, juntament amb les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Selva. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia veu amb bons ulls el desconfinament per regions sanitàries, però afegeix que cal flexibilitzar distàncies.

alcalde regio sanitària

Des del ministeri, però, asseguren que no hi ha res en ferm i que es tracta d’una proposta que s’ha d’estudiar. Fins al 6 de maig no prendran cap decisió en ferm. El govern espanyol recorda que l’opció d’estudiar alternatives a les províncies es preveu en el BOE publicat aquest diumenge, però neguen cap decisió.