Arreglar els danys del Glòria a les lleres dels rius costarà uns 42 milions d’euros


Un mes després del Gloria, la valoració provisional de l’ACA és que caldran 42 milions d’euros per arreglar els desperfectes que el temporal va causar als rius catalans. En concret, per restaurar lleres, motes i estructures de defensa que eviten els desbordaments, arreglar i substituir canalitzacions del sistema d’abastament i reparar els estralls als sistemes de sanejament. Segons ha explicat l’adjunt a gerència per a la coordinació territorial de l’ACA, Diego Moxó,  24 milions es destinaran a lleres i sistemes de defensa dels rius.

Moxó, admet que les lleres no estaven en condicions òptimes per la reducció en inversió fins al 2017 i concreta que preveuen destinar-hi 5 milions d’euros anuals.

moxo 1

Aquesta setmana, han començat a solucionar els marges de la Tordera al seu pas per Hostalric.  Moxó, afirma que assumiran el 100% del cost de les lleres i la mota del Ter i treballaran en col·laboració amb els ajuntaments.

moxo 2

Paral·lelament, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està duent a terme l’inventari de danys arran del temporal Gloria en matèria d’abastament, sanejament i medi, que es preveu donar a conèixer properament.