Propietaris i ramaders protagonistes de les darreres ponències sobre la gestió forestal a Tordera


Recta final de les jornades de bombers a Tordera. Avui, de 18:00h  a 20:30h tindrà lloc la jornada de gestió silvícola per a la prevenció d’incendis forestals, ponència a càrrec de Martí Rossell, de l’Associació de Propietaris Forestals del Montnegre i d’Etel Arilla, tècnica del GRAF de Bombers de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els responsables del Parc Natural del Montnegre-Corredor. Escoltem, Eduard Caimel, Cap del parc de voluntaris de Tordera.

bombers divendres 1

Per  tancar la setmana de la prevenció d’incendis, dissabte 22 de febrer, de 10:00h a 13:00h, tindran lloc les ponències sobre els ramats de foc i d’ecologia del foc. Durant el matí de dissabte es vol posar de manifest la importància de la conscienciació sobre el consum responsable adreçada als ciutadans: “Què puc fer jo per prevenir incendis forestals”, a càrrec de la Emma Soy, gestora del projecte Ramats de Foc. Caimel ens explica aquest projecte.

bombers divendres 2

En aquest sentit es tractarà també  l’explotació i la gestió dels ramats al Parc del Montnegre, a càrrec d’en Martí (pastor de Can Claric). La jornada de dissabte finalitzarà amb una degustació de productes amb la etiqueta Ramats de Foc.

bombers divendres 3

Les jornades tècniques de prevenció i gestió d’incendis forestals estan organitzades pels Bombers Voluntaris de Tordera, i compten amb el suport de la Fundació Pau Costa, els Bombers de la Generalitat, la Biblioteca i l’Ajuntament de Tordera.