L’AFA de l’escola Ignasi Iglesias continua amb la venta de polseres per aconseguir un espai cardioprotegit


La Teranyina, l’espai d’entrevistes a les entitats torderenques, rep diversos membres de la junta de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola Ignasi Iglesias de Tordera. La seva presidenta, Sònia Floris; la vicepresidenta, Sara Castilla; la tresorera, Mireia Rincón i la secretaria, Vanessa Moran expliquen quins són els projectes en els quals estan treballant.

A principis de desembre, l’AFA es va adherir al projecte “Salvavidas” amb l’objectiu d’aconseguir un espai cardioprotegit a l’escola, que permetria actuar a temps davant una parada cardíaca i combatre la mort sobtada. Per aconseguir els diners necessaris, venen polseres de la coneguda marca basca Kukuxumusu que es poden adquirir a l’entrada de l’escola. Des de l’associació expliquen que el projecte engloba molt més que només un desfibril·lador automàtic extern.

Tall espai cardioprotegit

L’objectiu de la campanya és vendre 800 polseres. Actualment, ja se n’han venut la meitat i aquest gener els arribaran nous models. Des de l’AFA valoren molt positivament l’acollida que ha tingut el projecte.

Tall valoracio

A banda de l’espai cardioprotegit, l’associació, amb el suport del SEM, també prepararà tallers formatius oberts a tothom amb l’objectiu que la gent de Tordera aprengui a actuar davant una parada cardiorespiratòria i a utilitzar els desfibril·ladors i altres dispositius.

Paral·lelament, l’AFA també organitzarà una xocolatada solidària amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil el proper 14 de febrer. Oferiran xocolata a la porta de l’escola i els beneficis que n’obtinguin aniran destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu.