IniciAppCiutadans proposa incentivar el comerç local

Ciutadans proposa incentivar el comerç local

Ciutadans va presentar a l’Ajuntament de Tordera una moció per incentivar la reactivació del comerç local. El partit opina que el petit comerç local, “a més de destacar per la seva qualitat, proximitat, atenció personalitzada al client i confiança, suposa una mica més que una idea econòmica i ha de ser considerat com un senyal d’identitat que contribueix a l’establiment del model urbà, potenciant la interactuació entre els ciutadans de la nostra ciutat juntament amb els visitants, eliminant així el model de ciutat dormitori en el qual ens estem convertint “.

La formació taronja considera necessària la creació, per part de l’Ajuntament, d’un Pla de Foment del Comerç Local on s’incloguin mesures que serveixin de “instrument, suport o eina per garantir el futur d’aquest sector i impulsin l’economia del nostre municipi amb la creació de nous comerciants “. ERC, En Comú Podem i la CUP van col·laborar amb Ciutadans per a la seva moció. Així ho presentava Miriam Rocabruna, representant del partit de C’s Tordera.

comerc local Cs

Per part de la CUP, Oriol Serra destacava que “sorprenentment” estaven d’acord amb una part de la moció, com la importància del comerç local a Tordera. Tot i així, volia tenir en compte que alguns dels punts són molt genèrics i hi ha mesures “molt poc concretes”. Escoltem Oriol Serra.

comerc local cup

Per part de Més Tordera, Xavier Pla defensava que el comerç és “una peça clau del municipi” i que cal treballar de la mà de les associacions de comerciants de Tordera. Així mateix, explicava que no els convencia ni el redactat ni la presentació d ela moció, però sí la idea bàsica d’aquesta. Xavier Pla s’abstenia.

comerc local +tordera

Per part d’En Comú Podem Tordera, Salvador Giralt reiterava que cal donar suport institucional al sector del comerç. Tot i que admetia que hi havia molts acords genèrics, afirmava que hi ha altres com la creació del Consell del Comerç, que hi podria ajudar. Hi votaven favorablement.

comerc local podem

La regidora d’ERC, Gent de Tordera i Jovent Republicà, Marta Paset reiterava el suport al comerç local i la preocupació de la situació actual. Així, hi votaven favorablement.

comerc local erc

El Partit Socialista, criticava que, tot i la idea bàsica de la moció de recolzar el comerç local, presenta molts punts que ja s’estan duent a terme actualment.  Hi votaven en abstenció. Escoltem el regidor socialista Rafa Delgado.

comerc local psc

Des de Junts per Tordera, Nàdia Cantero explicava que actualment hi ha un Consell de Comerç constituït, tot i que actualment es vol revisar els seus objectius i reactivar-lo en els propers mesos. Reiterava que molts dels punts, doncs, ja es duen a terme i d’altres no tenen coherència. Així, el grup s’abstenia i convidava a parlar-ne per tal de millorar les actuacions.

comerc local jxcat

Així doncs, tot i la crítica dels grups per la falta de concreció en alguns punts, la moció va quedar  aprovada amb 2 vots a favor i 14 abstencions.

ÚLTIMES NOTÍCIES