Tordera participa aquest cap de setmana en el Gran Recapte d’aliments


L’Onzena edició del Gran Recapte, campanya de recollida massiva d’aliments bàsics que anualment organitza el Banc d’Aliments català, tindrà lloc aquest any els dies 22, 23 i 24 de novembre. L’entitat segueix reunint voluntaris per complir el seu objectiu: 25.000 persones que treballin cobrint els 2.500 punts de recollida establerts en diferents mercats i supermercats de tot Catalunya. A Tordera, l’ associació de voluntariat i la fundació el Rusc seran els impulsors de la campanya. En concret, participaran en la recollida els supermercats Bon Preu, Mercadona, Consum i Dia. A Tordera es faran tres dies de  Gran Recapte, divendres de 9:00h a 21:00h, dissabte de 9:00h a 21:00h i diumenge de 9:00h a 13:00h.

Manel Salvador coordinador del centre de distribució de Tordera, ens explica quins son els millors productes per donar a la campanya.

gran recapte aliments 1

Tots els aliments recollits en el Gran Recapte a Tordera es distribuiran entre les necessitats locals i el centre de distribució comarcal. Manel Salvador recorda que una mitjana de 70 famílies utilitzen aquest centre, un total de 230 usuaris.

gran recapte aliments 2

Es calcula que actualment, un 19% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades.